Fraaie tweede plek in eindklassement Madrid Challenge

Lucinda heeft in haar laatste wegkoers in het shirt van Team Sunweb een mooi resultaat neergezet. In de tweede rit van de Madrid Challenge by La Vuelta werd ze vierde en uiteindelijk tweede in het eindklassement. In de tussensprints onderweg leek ze even klassementsleidster Lisa Brennauer te bedreigen, maar de Duitse had in de ervaren Kirsten Wild een meesterknecht. Lucinda probeerde het nog in de eindsprint, maar de benen waren na al die tussensprints intussen leeg. Chloe Hosking won de rit.

“Elke tussensprint heb ik geprobeerd om dichter te komen. Op een gegeven moment ontstond er iets meer chaos waar ik goed van kon profiteren en kroop ik weer terug tot 3 seconden. Maar daarmee zette ik Lisa ook weer op scherp”, concludeerde Lucinda na afloop. “Samen met Kirsten Wild vormde ze een goede tandem en ze deden wat ze moesten doen om hun leidende positie te verdedigen.”

Lucinda zag Brennauer dan ook weer uitlopen. In de finale begon het te regenen waardoor het spekglad werd. Lucinda: “Daarna heb weinig risico meer genomen, maar me toch nog goed gepositioneerd voor de eindsprint. Tot vlak voor de streep deed ik nog mee voor het podium, maar ik was goed kapot van al het sprinten, dus uiteindelijk vierde en geen seconden meer.”

“Wel mooi om met nog een podiumplaats mijn koersen in Sunwebshirt af te sluiten!”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Comments
  • Marc Durwael
    Beantwoorden

    Weer maar eens een dikke proficiat voor Lucinda. Schitterend hoe jij altijd in de voorste gelederen koerst. Vanmorgen vond ik in kleine cijfertjes en lettertjes ook de damesuitslagen in mijn krant: Het Belang Van Limburg (België). Voor mij mag er heel wat meer aandacht besteed worden aan het dames wielrennen en veldrijden want dat is vaak spannender dan de heren koersen. Ik duim – ja zelfs als Belg – voor een prachtseizoen in het veldrijden en gun Lucinda de wereldtitel van harte!
    Proficiat Lucinda.
    Marc, een Belgische fan.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search