Dubbel gevoel na achtste plaats op WK tijdrijden

Lucinda was geen medaillekandidaat op het WK tijdrijden voor vrouwen. Ze behoort in deze discipline tot de subtop en dat bleek ook uit een keurige achtste plaats, die ze uiteindelijk veroverde. De Nederlandse medailles moesten worden binnen gehaald door het duo Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten en dat lukte ook, al bleef het toch wel enigszins verwachte goud ver buiten handbereik.

De jonge Amerikaanse Chloë Dygert verraste ondanks eerdere topsuccessen op de baan vriend en vijand met een supersnelle race. Na tien kilometer waren de kaarten al geschud met een voorsprong van een dikke minuut. Ze eindigde uiteindelijk met een marge van 1:32 op Anna van der Breggen en astronomische verschillen met de rest.

Met een achterstand van 3:15 deed Lucinda het niet eens zo slecht, al had ze zelf een dubbel gevoel. Tijdens de race voelde ze zich goed, maar ze gaf na afloop toe, dat ze eigenlijk op een beter resultaat had gehoopt. “Ik voelde me goed en ben ook goed vertrokken maar wel zo dat ik nog wat over hield voor het zwaarste stuk wat meer in het tweede deel lag. Met name de laatste klim voelde echt goed.”

Toch was het resultaat niet navenant met het gevoel onderweg. “Als ik nu al snel terug kijk, denk ik dat ik toch steeds wat verlies op de topjes om dan de snelheid er weer echt snel in te krijgen. Conclusie is vooral dat ik qua uitslag iets meer had gehoopt maar dat ik ook niet echt het gevoel heb dat ik het overduidelijk ergens heb laten liggen.”

Het was overigens even niet helemaal zeker dat het WK zou doorgaan. In de ochtenduren verliep het WK voor beloften door de stromende regen chaotisch. Dat had Lucinda ook gezien: “Lekker Brits weer hier. Vanmorgen liep het parcours zo vol water dat het bij de mannen wel een beetje gevaarlijk werd. Toen hebben ze hard gewerkt om het water weg te pompen waar echt nodig en het verder af te zetten.” Daardoor was het nog te doen voor de vrouwen.

Foto’s Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search