Content na Zweedse klassieker ondanks uitblijven grote uitslag

Je hoeft niet altijd te winnen om een goed gevoel aan een koers over te houden. Lucinda en haar ploeg Team Sunweb stonden maandagavond met lege handen na de Zweedse Worldtour klassieker Crescent Vargarda, maar teleurstelling maakte snel plaats voor tevredenheid. Marianne Vos verraste Lucinda en haar kopvrouw Coryn Rivera in de laatste 500 meter, waarna het Sunweb duo niet meer in een goede positie kwam. Vos won voor de derde keer in Zweden. Coryn Rivera werd nog achtste.

De Zweedse klassieker op de weg volgt traditioneel na de enige Worldtour ploegentijdrit van het seizoen. Het parcours van dit jaar was niet slecht voor Lucinda, want in de negen rondes die het peloton voor de kiezen kreeg, was een grote met liefst vier onverharde stroken. Lucinda voelde zich als een vis in het water. Ook omdat ze de goede vorm van de laatste weken ferm kon doortrekken.

“Ik zat goed in de wedstrijd en voelde me sterk. Helaas had niet iedereen bij ons een even goede dag, waardoor veel aanvallen op dezelfde schouders terecht kwamen. Maar ondanks dat lukte het ons redelijk goed controle te houden”, vertelde Lucinda.

De langste ontsnapping van de dag was van olympisch kampioene Anna van der Breggen. Zij reed een ronde solo. Lucinda: “Maar het gat met Anna kregen we met hulp van wat sprintersploegen toch weer dicht. Uiteindelijk was wel duidelijk dat het op een massasprint ging uitdraaien en vanaf dat moment hebben we ons volledig gefocust op Coryn.”

Maar dat ging niet gemakkelijk. Floortje Mackaij had al lang en veel in de wind moeten rijden. Daardoor kon zij Lucinda en Coryn net niet ver genoeg afzetten wat aanvankelijk de bedoeling was. Lucinda nam het over. “Ik trok de sprint vol aan richting de laatste bocht op vierhonderd meter, maar ik werd net voor het indraaien verrast door Marianne. Zo kwamen wij slecht door die bocht en toen kon ik niks meer betekenen. Helaas. Maar ik vind wel dat ik een sterke wedstrijd heb gereden. Jammer dat dan een mooie beloning uitblijft.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search