(Boels Ladies Tour) Uitzicht Lucinda op eindpodium

Lucinda verkeert niet in haar beste vorm in de Boels Ladies Tour, maar zaterdag reed ze andermaal een prima etappe. Ze werd derde en verstevigde haar tweede plek in het algemeen klassement. Het verschil met klassementsleidster Annemiek van Vleuten bedraagt ‘slechts’ 18 seconden. Met een laatste individuele tijdrit voor de boeg lijkt dat tegen die superspecialiste echter toch teveel, maar het podium is binnen handbereik voor Lucinda. Chantal Blaak won zaterdag na een solo.

De voorlaatste etappe ging door Limburg met start en finish in het Tom Dumoulin Park in Sittard. Drie rondes van ongeveer 50 kilometer met steeds negen klimmetjes, waarvan de Snijderberg, de Adsteeg en Sweikhuizen de bekendste en lastigste waren. Het parcours en de strijdlust zorgde voor een amusante koers waarin Team Sunweb andermaal een prima rol vervulde. Zo was er al vroeg een kopgroep van vier met wereldkampioene Blaak, maar ook een pion van Sunweb, Pernille Mathiesen. Zij pakten drie minuten.

Een tweede groepje ging in de aanval op zoek naar aansluiting. Leah Kirchmann sloot daarbij aan en met twee rensters aan het front leek het koersverloop voor Team Sunweb prima. “Een situatie waar wij heel blij mee waren”, vertelde Lucinda. “Maar de samenwerking voorin bleek niet top en in het peloton kreeg de ploeg van Annemiek van Vleuten, Mitchelton, ineens hulp van Canyon. De voorsprong werd zo snel kleiner.”

Lucinda dacht aan aanvallen, maar ze vond het moeilijk een moment te kiezen. Ook omdat ze vreesde voor een counter van Annemiek van Vleuten en/of Anna van der Breggen. Lucinda: “Ik had altijd wel Annemiek of Anna om me heen en mijn benen waren niet zo geweldig, dat ik een counter van een van hen dan ook nog aankon.”

Bij de laatste passage van de Snijderberg versnelde Van Vleuten. Lucinda kon samen met Ellen van Dijk volgen, maar een counter zat er niet in. Op Sweikhuizen glipte Lucinda nog mee met een nieuw groepje, maar dat haalde niets uit. Ze verwachtte daarna nog een aanval van Van der Breggen maar die bleef uit. Voorin reed Blaak weg, waarna de andere vluchters een voor een werden opgeraapt. Lucinda kon zich daarna goed plaatsen voor de sprint van het peloton. Alleen Giorgia Bronzini knalde nog over haar.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search