(Boels Ladies Tour) Op en af met Lucinda in derde etappe

De derde etappe van de Boels Ladies Tour was er een met een steeds wisselend beeld. Zeker voor Lucinda zelf. Ze wisselde goede momenten af met harkmomenten. Ze had geen beste benen, maar leek in de finale toch nog iets voor de ploeg te betekenen, tot de aangewezen sprintster Floortje Mackaij in de massasprint hard tegen het asfalt kwakte. Gelukkig zonder erg. Amalie Dideriksen won de etappe. Annemiek van Vleuten bleef aan de leiding.

Tot halverwege de etappe gebeurde er weinig. Toen reed een grote groep weg, zonder Team Sunweb inbreng. Lucinda probeerde dat solo recht te zetten, maar ze miste de juiste benen voor die klus. Toch kwam alles weer samen. Toen volgde een tussensprint. Besloten was om bij Sunweb de kar te trekken voor Ellen van Dijk. Maar het treintje raakte haar kwijt. Toen besloot Lucinda maar mee te doen met een tweede plaats als resultaat.

Daarna werd het wat levendiger. Nadat het peloton even op de kant was gegaan, zonder gevolgen, reed een kopgroep weg, met Lucinda die als laatste er naar toe sprong. Er werd redelijk samen gewerkt in de groep, maar onvoldoende om een veilige marge met het peloton te creëren. Het verschil had min of meer het beeld van een accordeon. Dan weer 15 seconden en dan weer wat meer. Dat ging zo door tot vijf kilometer van de meet. Toen sprongen er drie rensters weg en weer sloot Lucinda aan. Maar twee kilometer verder kwamen de andere aanvalsters weer terug en kort daarna ook het hele peloton. Lucinda kon Floortje nog even helpen, maar die maakte even later een flinke val. Gelukkig mankeert ze niks.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search