(Boels Ladies Tour) Onnodige val kost Lucinda mooie eindklassering

Lucinda had voor de laatste (tijd)rit in de Boels Ladies Tour serieuze uitzichten op een mooie eindklassering, maar het liep al in het begin van de rit tegen de klok faliekant mis voor haar. Na een paar kilometer lag er een smal bochtje op de dijk, waarvan bekend was dat het een gevaarlijk punt in het parcours was. Toch stuurde Lucinda te hard de bocht in. Ze viel en mankeerde weinig, maar de materiële schade aan haar tijdritfiets bleek fataal voor het verdere verloop. Ze verloor minuten en tuimelde in het klassement ver weg. Annemiek van Vleuten won de tijdrit en de ronde.

Lucinda over het incident: “Op het moment dat ik moest insturen, dacht ik al ‘Kut, te hard’. De volgende seconde lag ik in de berm. Ik sprong snel weer op mijn fiets, maar die schakelde niet meer dus noodgedwongen verder op mijn gewone wegfiets. Nou met die val was het al verloren, maar op die andere fiets natuurlijk helemaal.”

Ze haalde er nog uit wat er in zat door zo hard mogelijk te rijden op die fiets, maar het verschil tussen een tijdritfiets en een gewone fiets in een rit tegen de klok kon niet duidelijk worden geïllustreerd. Er was geen redden aan voor de kopvrouw van Team Sunweb, die toch zo’n goede week achter de rug had, zeker als je dat afzet tegen haar mindere gevoel in sommige etappes.

Zondag was dat nou net wel goed. “Het is heel jammer, want ik voelde me goed. Maar ik had het in eigen handen. ‘All or nothing’ zeg maar”, concludeerde ze. Een wrang einde na een paar ereplaatsen deze week en de podiumplek tot de laatste dag. Voor de tijdrit was ze niet bang, al realiseerde ze zich vooraf ook wel, dat Annemiek van Vleuten een te harde brok zou zijn. De prestaties van Lucinda in tijdritten dit seizoen, zowel individueel als met de ploeg, waren toch hoopgevend, maar jammer genoeg kon ze de progressie in de Boels Ladies Tour niet laten zien.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search