(Boels Ladies Tour) Lucinda mist net beslissende slag

Ook de tweede etappe van de Boels Ladies Tour was woensdag een prooi voor de in topvorm verkerende Annemiek van Vleuten, die daarmee haar leidende positie aanzienlijk versterkte. Lucinda kwam op 12 seconden binnen in een achtervolgende groep van 21 rensters. Ze klom een plek in het klassement na de hectische rit waarin ze wel een goede indruk maakte, maar op het moment van de beslissende aanval iets te ver van achteren zat.

De tweede rit bestond uit zeven lastige rondes rond het heuvelachtige Nijmegen. Met daarin de als pittig bekend staande Randwijkweg, Oude Holleweg en Zevenheuvelenweg. Al vroeg opende de koers met een aanval van onder anderen Ellen van Dijk en Anna van der Breggen. Annemiek van Vleuten stak over op de Randwijkweg en Lucinda kon als enige goed volgen. Daardoor ontstond uiteindelijk een kopgroep van zes met een paar toppers (Lucinda, Van Vleuten, Van der Breggen, Longo Borghini, Guarnier, Rooijakkers).

De aanvalsters draaiden wel goed rond, maar alleen de rensters van Team Sunweb en Boels gaven het volle pond. Onvoldoende om Van Vleuten te isoleren, die van achteren bovendien weer steun kreeg van haar team.

Lucinda: “Van deze actie moest ik wel even een paar rondes bijkomen. De laatste keer de Oude Holleweg over zat ik net een beetje te ver van achter toen Anna en Annemiek aanvielen. En dus kon ik niet mee, want wil ik al een beetje kans maken, moet ik wel op het wiel zitten. Ellen zat beter maar kon ook niet volgen en hing er net achter.”

Uiteindelijk leek Lucinda het gat te dichten, maar net op dat moment werd er direct weer aangevallen. Uiteindelijk reed Vleuten weg. Achter haar kwamen alle andere toppers weer bij elkaar. De sterke leidster had intussen een gat van 35 seconden bij elkaar gereden. Met nog tien kilometer te gaan ontstond et bij de achtervolgers een goede samenwerking. Bovendien reed Van Vleuten verkeerd waardoor de spanning nog meer toenam.

Lucinda: “Maar het ging toch moeizaam om het gat kleiner te krijgen. Toch kregen we Annemiek nog bijna te pakken door dat verkeerd rijden van haar, maar juist toen was de organisatie in onze groep niet goed meer. Bij ons zat er eigenlijk niks meer op om fatsoenlijk te sprinten.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search