(Boels Ladies Tour) Knappe tweede plaats Lucinda in massasprint

Ze voelde zich deze week nog geen enkele dag absoluut top, maar vrijdag sleepte Lucinda er toch een tweede plek uit in de massasprint van de vierde etappe van de Boels Ladies Tour, die in Weert eindigde. Ze hoefde alleen de Deense Amalie Dideriksen voor te laten. Lucinda kreeg die rassprintster in de laatste meters nog bijna te pakken. Het was voor haar en Team Sunweb een nog redelijke afsluiting van een saaie etappe, waarin erg weinig gebeurde.

“Het was een super saaie etappe”, vond ook Lucinda. “In het begin reed er een renster weg en er kwamen nog wel wat tegenaanvallen op gang, maar zonder resultaat. Verder is er gewoon langzaam gereden.” De eerste aanvalster pakte zo dik drie minuten. Nadat na een lange aanloop van 90 kilometer de plaatselijke rondes waren bereikt, ging het tempo wel de hoogte in. Met name Boels was zeer actief. Amy Pieters ging tweemaal in de aanval. Een keer samen met Lisa Brennauer en de tweede keeer alleen. Juist die keer leek een succes mogelijk.

Maar toch sneuvelde ze in de laatste kilometers toen de sprintersploegen het commando in het peloton namen. Lucinda: “Wij zouden voor Leah Kirchmann in de sprint gaan en met twee kilometer te gaan hadden we Leah in een goede positie, maar het hoge tempo stokte een beetje, waardoor we elkaar kwijt raakten. Met de bocht op 800 meter schoot ik tussen een paar gaten door en kwam ik in het wiel van Dideriksen in een goede positie. Een lange sprint ligt me wel en ik kwam ook nog langszij, maar er ook nog overheen te gaan, lukte helaas niet.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search