(Boels Ladies Tour) Goede proloog Lucinda ondanks hectische start

Lucinda is de Boels Ladies Tour dinsdag goed begonnen. In de ultrakorte proloog van 3,3 kilometer in Arnhem werd ze zesde op tien tellen van Annemiek van Vleuten, die met kop en schouders boven de concurrentie uitstak. Achter Van Vleuten waren de verschillen heel klein. Zo was Lucinda slechts drie seconden langzamer dan nummer twee Anna van der Breggen en twee tellen trager dan haar eigen ploeggenote Ellen van Dijk.

Ook Lucinda vond, dat ze goed is begonnen aan haar laatste etappekoers van het seizoen. “De tijdrit heb ik heel goed gereden”, stelde ze. “Alles zat dicht bij elkaar. Een goed uitgangspunt voor de komende week.”

Het korte parcours was niet heel erg moeilijk. Een goede balans van wat bochten en rechte stukken, oordeelde Lucinda. “Ik stond goed op scherp voor de start, mede doordat bij het dichtritsen van mijn pak na de warming-up mijn rits kapot ging. Snel een nieuw pak aan en bij de start nog mijn nummer opgespeld. Even dus wat stress, maar alles kwam goed en ik had gelukkig voldoende tijd.”

Daarna liep het dus prima, al zag ze toch nog verbeterpunten. “Ik merkte wel dat ik op de lange stukken moeite had mijn snelheid goed vast te houden tot de bocht. Dat was ook wel in mijn file terug te zien en dat zal het verschil hebben gemaakt met de rensters op het podium.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search