Bijna winst voor Team Sunweb in Brabantse Pijl

De Brabantse Pijl werd woensdag niet op hetzelfde parcours gereden als de wedstrijd voor de mannen. Maar zwaar was het wel. Met vijf kasseienstroken en taaie beklimmingen als de Bosberg en de Congaberg. Toch viel de beslissing in een massasprint. Lucinda trok de sprint aan voor teamgenote Leah Kirchmann en die hoefde alleen Marta Bastianelli voor te laten gaan.

Team Sunweb nam haar verantwoordelijkheid in de koers, die niet supersterk bezet was met grote ploegen. “We wilden dus een harde wedstrijd waarin wij voorin voortdurend het overtal hadden. En dat lukte ook. Het resulteerde in meerdere ontsnappingen waarbij wij betrokken waren”, vertelde Lucinda.

Zelf maakte ze dit keer geen enkele keer deel uit van een ontsnapping, maar Lucinda reed wel een goede wedstrijd. In de finale besloot ze vol voor de rappe Leah Kirchmann te gaan toen zes kilometer voor de finish de laatste ontsnapping onschadelijk was gemaakt en nieuwe aanvallen vanuit het intussen op hol geslagen peloton onmogelijk waren. Lucinda trok de sprint aan voor haar Canadese ploegmaatje, die net te kort kwam voor een fraaie zege.

Bij de foto: Lucinda (in het midden) tijdens de 1 minuut stilte voor de start ter nagedachtenis aan de zondag overleden Michael Goolaerts. (Foto: Anton Vos | Cor Vos)

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search