Bergtrui en lof voor Lucinda na heroïsche aanval

De laatste dag van de Boels Dolmans Tour kende vooral door toedoen van Lucinda een spannend slot. Ze trok ten aanval in de heuvelzone en bracht klassementsleidster Christine Majerus aardig in het nauw. Uiteindelijk wist de ploeg van Majerus, Boels Dolmans, in samenwerking met het team van nummer drie Lisa Klein, Canyon SRAM, de aanval van Lucinda te neutraliseren. Die hield er ‘alleen’ de bergtrui aan over. De jonge Italiaanse Chiara Consonni won de rit. Majerus het klassement. Lucinda werd toch nog derde in de etappe en vierde in het klassement.

De dag begon saai, maar het werd spannend na de Postbank. Lucinda kon daar twee bonificatieseconden pakken. Daarna regende het aanvallen. Namens Team Sunweb waren Floortje Mackaij en Lucinda verschillende keren alert. Vlak voor de afdaling van een heuveltje raakte Lucinda alleen weg. Ze kreeg helaas niemand mee. Annemiek van Vleuten probeerde nog de oversteek te maken, maar ze slaagde er niet in Lucinda te bereiken.

Lucinda hield op haar beurt een tijdje goed stand en reed maximaal dertig seconden bij elkaar. Maar toen de organisatie in het peloton op gang kwam, was het toch snel gebeurd met haar ultieme aanval. Bij het ingaan van de laatste lokale ronde werd ze weer gegrepen. Ze had daarna op heuveltjes even moeite met aanklampen, maar slaagde en kon weer een beetje herstellen.

Allerlaatste poging mislukt
“In de laatste 2,5 kilometer wilde ik nog een dubbele aanval doen met Floortje, maar we begrepen elkaar verkeerd, dus dat mislukte. Al zaten we hierdoor wel super gepositioneerd. Ik ging de sprint vroeg aan zodat ik niet klem gezet kon worden op het smalle deel. Helaas ontbrak de power om het vol te houden en dus nipt derde op de streep.”

Ze realiseerde zich direct dat die uitslag na alle inspanningen wel heel knap was. Met de bonificatieseconden schoof ze nog op naar de vierde plek in het klassement. De vlucht op de laatste dag bezorgde haar de bergtrui en ze werd tweede in het puntenklassement. Dat illustreert een goede ronde, maar de verdiende ritzege bleef uit. Al bezorgde Franziska Koch Lucinda’s team wel de eerste zege van het seizoen.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Comments
  • Willem den Braber
    Beantwoorden

    Geknokt tot het einde en ik heb er van genoten, jammer dat de vechtlust niet tot het einde stand hield. Uiteindelijk nog goed afgesprint en een mooie plaats in de eindrangschikking.
    De goede vorm geeft vertrouwen voor Yorkshire, waar wij net als in Innsbruck weer bij zullen zijn voor de support !!!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search