Alles of niets pakt niet goed uit voor Team Sunweb op NK

Een nieuwe podiumplaats na de fraaie derde plaats op het NK tijdrijden eerder deze week zat er zaterdag in de wegwedstrijd niet in voor Lucinda. Samen met haar ploeggenotes van Team Sunweb heeft ze er alles aan gedaan om een rol te spelen en weer een greep naar medailles te kunnen doen, maar dat zat er niet in. Wereldkampioene en regerend nationaal kampioene Chantal Blaak lanceerde in de laatste ronde een aanval en daarmee was ze succesvol. Lucinda haalde net niet de top tien, ze werd elfde.

Het was een zware wedstrijd in het wielergekke West-Brabant. Team Sunweb nam van meet af aan initiatief in een poging de wedstrijd nog lastiger te maken. Lucinda merkte daarbij al snel, dat ze deze keer niet de hele goede benen van de tijdrit had. Toen liep het op rolletjes en fietste ze als op een wolk naar prachtig brons, midden tussen de Nederlandse tijdritspecialistes van wereldniveau.

Ze probeerde het toch meerdere keren. Lucinda: “Maar iedere keer als ik weg was, had ik veel rappere dames mee, dus ja, dat werd het hem eigenlijk steeds niet. Met ingaan van de laatste ronde wist je dat het ging gebeuren, dat er iets of iemand weg zou gaan rijden, maar of het de eerstvolgende of de derde demarrage zou zijn, was de vraag. Uiteindelijk misten we de slag. Dat is balen, maar we hebben alles gegeven en dan kun je of prijzen pakken of niks zoals nu.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search