Zoeken naar klimmersbenen in Baskische ronde

Lucinda heeft voorlopig een dubbel gevoel in de Emakumeen Bira, een lastige etappekoers in Baskenland. Vrijdag stond de derde dag op het programma. De ploeg van Lucinda, het Rabo Liv Team, verdedigde met succes de gele trui van Kasia Niewiadoma. Ook Lucinda kon daarbij goed een helpende hand toesteken. Ze was attent op uitvallen en had ook de kracht om mee te springen. Maar op de venijnige klimmetjes in de finale ging het minder. Uiteindelijk kwam het geel van Kasia niet in gevaar en beperkte Lucinda het verlies nog enigszins.

Tevreden is ze echter allerminst over haar klimprestaties. “Ik zat vandaag in de wedstrijd na de eerste klim bij verschillende aanvallen. Daarbij was ik geregeld attent. Maar uiteindelijk kon ik op de laatste klim de besten niet volgen. Dat is helaas nog steeds onder de maat.” Lucinda kon in de afdaling ook niet meer terugkeren bij de toppers. Anna van der Breggen en Shara Gillow lukte het nog wel aan te sluiten bij een kopgroep van vier, die op initiatief van Kasia Niewiadoma tot stand was gekomen.

In de sprint ging Niewiadama vol aan. Maar meer dan een vierde plek zat er niet in. Gevaarlijk voor de leiderstrui was dat niet, want in de Bira zijn geen bonificaties te verdienen. Annemiek van Vleuten dacht te winnen, maar de fotofinish wees alsnog Emma Johansson aan als winnares. Maar zoals gezegd, had dat geen consequenties voor het klassement. De resterende twee dagen blijft het lastig en dus gevaarlijk.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search