Zilver bij debuut voor nieuwe ploeg Team Sunweb

De eerste koers voor Lucinda’s nieuwe ploeg Team Sunweb was zondag in Sint-Michielsgestel direct het Nederlands kampioenschap Veldrijden. Eén van de hoogtepunten van het winterseizoen. Als je dan met een tweede plaats afsluit, mag je tevreden zijn. Lucinda reed een prima koers en klopte bijvoorbeeld specialiste en wereldtopper Sophie de Boer in een rechtstreeks duel. Alleen oud-ploeggenote Marianne Vos, die steeds meer de glans van vroeger terug krijgt, bleek een maatje te groot.

Op Vos stond in haar eigen Brabantse land geen enkele maat. De zevenvoudig wereldkampioene reed al vroeg weg bij de concurrentie. Lucinda stribbelde als enige nog even tegen. Ze naderde in de tweede ronde tot op zeven seconden, maar bij een nieuwe versnelling van Vos leek de strijd om goud al beslist.

“Marianne was hier zo goed als onverslaanbaar. Ze wordt steeds beter en bovendien was dit wel een rondje voor haar. Veel draaien en keren. Dat doet ze graag en goed”, vertelde Lucinda na de huldiging. Lucinda miste wel een beetje haar start. “Ik werd na de eerste bocht klem gezet. Kon niet lekker aanzetten en moest daarna meerdere sprintjes trekken om er vooraan weer bij te komen. Dat kostte kracht.”

Toen ze vooraan aansloot, ging Marianne Vos er op een technische stuk net van door. Lucinda kwam in het wiel van Sophie de Boer terecht, die een paar foutjes maakte. Lucinda kon niet direct overnemen en het gat met Vos was geslagen. Met een versnelling naderde Lucinda nog, maar ze merkte dat Vos zondag weer eens van buitengewone klasse was. “Toen heb ik me maar gericht op het duel met Sophie de Boer en het zilver.”

Opvallend was het ontbreken van regerend wereldkampioene Thalita de Jong in de punt van de koers. Ze kende een slechte start en vond daarna geen aansluiting meer. Lucinda sloeg in de laatste anderhalve ronde toe in de strijd om zilver. De tweede plek kwam niet meer in gevaar. Lucinda: “Ik ben hier heel tevreden mee. Zo beginnen voor de nieuwe ploeg is hartstikke leuk. Het was ook een prima kampioenschap. Veel publiek en een geweldige sfeer. Ik heb er van genoten.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search