(Women’s Tour) Voldoening over rijden maar geen grote prijs

Lucinda heeft een goed gevoel over gehouden aan de Women’s Tour waarin zij en haar Team Sunweb deze week een opvallende rol hebben vervuld. Enige tegenvaller, er werd geen etappe gewonnen en Leah Kirchmann kwam zes tellen tekort voor het podium van de door Kasia Nieuwiadoma gewonnen ronde. De ploeg probeerde het nog wel op de slotdag, maar net als eerder deze week voorkwamen schoonheidsfoutjes een grote slag.

Team Sunweb won wel het ploegenklassement en Lucinda werd uitgeroepen tot meest strijdlustig renster van de hele ronde. Bovendien eindigde ze op de tweede plaats van het bergklassement. Maar dat waren slechts kleine goedmakertjes voor de teleurstelling over het uitblijven van minimaal ritwinst.

‘Hectisch en snokken’
Het zat ook niet allemaal echt mee en dat was zondag ook het geval toen Boels bij het criterium in het centrum van Londen direct vanuit de start vol doortrok. Team Sunweb was nog aan het mobiliseren en toen het peloton brak, was dan ook nog niemand van voren. Lucinda zat net achter het gat, maar dat was te groot om alleen dicht te knallen. Lucinda: “Dus hebben we direct geprobeerd om met anderen te gaan draaien. Dat was hectisch en snokken tot en met. We kregen het wel dicht, maar toen had Hannah Barnes helaas al boniseconden te pakken.” Barnes was één van Kirchmanns grote concurrentes voor de derde plek.

De ploeg werkte dan ook hard voor de tweede tussensprint, maar ondanks een prima leadout zat er niet meer in dan de derde plek. “Het kon nog wel, maar daar had Leah een super eindsprint voor nodig. Daar hebben we op ingezet. Ik heb Leah een ronde lang gepiloteerd wat tot 500 meter goed ging, maar toen raakte ze me kwijt en werd het niks. Daar was ik wel teleurgesteld over want nu hebben we niks. Wel een goede week gehad, maar het was steeds net niet.”

Bij de foto: Lucinda wordt gehuldigd als meest strijdlustige renster
Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search