(Women’s Tour) Prima dag maar resultaat blijft uit

De voorlaatste dag van de Women’s Tour was zoals verwacht een loodzware, maar Team Sunweb maakte collectief een beresterke indruk. Dat leverde helaas niet meer op dan de derde plaats van Leah Kirchmann, die wel bijna de gehele etappe onderweg was in een kleine kopgroep. Lucinda maakte ook een goede indruk. Zij en Ellen van Dijk konden in de finale echter net niet aansluiten bij de kopgroep met Leah. Sarah Roy won de rit. Kasia Niewiadoma bleef leider.

De strijd ontbrandde snel, want al vroeg doemde de eerste van veel venijnige beklimmingen op. Daar versplinterde het peloton direct. In een kopgroep van drie met Shara Gillow en de latere winnares Shara Roy had de ploeg van Lucinda met de rappe Leah Kirchmann een ideale pion.

Goede keuze
Bij de tweede klim bleven de drie voorop en kozen Lucinda en Ellen voor hun eigen tempo toen de betere klimmers versnelden. Dat bleek de goede keuze want op een minder steil gedeelte kon Lucinda met een stevig tempo kopvrouw Ellen van Dijk weer terug brengen bij de andere klassementsrensters en leidster Niewiadoma.

Vervolgens was het knap onrustig in de groep van de favorieten met talrijke aanvallen. De Luxemburgse Christine Majerus maakte uiteindelijk de oversteek. Tot teleurstelling van Lucinda. “Hiervan baalde ik wel. Ik had beter moeten inschatten op wie wel te reageren en op wie niet. Nu was Leah niet meer de kortst geklasseerde in de kopgroep.”

Lucinda en Ellen bij de besten
Na een nieuwe regen aan demarrages viel het stil en reed de kopgroep weer zo ver weg, dat Majerus virtueel zelfs leidster werd. De groep van Lucinda en Ellen werd groeide omdat rensters uit de achtergrond door het lagere tempo vooraan konden aansluiten. In de finale ging het tempo in de grote groep weer omhoog. Op het lastige parcours versplinterde het peloton, maar Lucinda en Ellen illustreerden hun uitstekende dag door in de eerste groep stand te houden, terwijl veel klassementsrensters, onder wie Niewiadoma, een beetje tijd verloren. Maar niet voldoende om het klassement op te schudden.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search