(Women’s Tour) Lucinda en Team Sunweb nog niet flitsend

De start van de OVO Energy Women’s Tour in Engeland is woensdag niet op rolletjes verlopen voor Lucinda en Team Sunweb. In de finale, toen de solerende Kasia Niewiadoma niet meer te achterhalen was, probeerde de ploeg nog wel Leah Kirchmann voor de sprint om de tweede plaats te lanceren, maar ondanks een prima leadout kwam dat er niet uit. Niewiadoma won dus. Lucinda eindigde op bijna twee minuten in het tweede groepje van het in de slotkilometer versplinterde peloton.

“Ik hoop zelf de komende dagen wat beter in de wedstrijd te zitten”, riep Lucinda na de koers op de haar bekende openhartige wijze. “Richting de finale kwam Kasia alleen voorop te zitten en ze pakte een flinke voorsprong. In het peloton kwam nooit een serieuze organisatie tot stand. Wij hadden graag gesprint om de winst, maar dat zat er dus niet in. Wel een perfecte leadout zoals gepland voor Leah voor de tweede plek. Maar we kwamen gewoon te kort ten opzichte van de rest.”

Vooraf werd gezien de krachtige wind ook niet echt rekening gehouden met een massasprint, maar door de beschutting van de talrijke heggen in het Engelse landschap kwam het nooit echt tot waaiers. Lastig was het wel vanwege het onvoorspelbare karakter van de smalle kronkelige wegen. Bovendien was het bijna nooit echt vlak. Dus een hectische wedstrijd, afgerond door Lucinda’s voormalige ploeggenote Niewiadoma met een prima solo.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search