(Women’s Tour) Lucinda-dag zonder beloning

Het ging donderdag een stuk beter voor zowel Lucinda als Team Sunweb in de OVO Energy Women’s Tour. Ze had prima benen deze dag en was meerdere keren bij een ontsnapping betrokken. Winst leverde het helaas niet op, wel de prijs voor meest strijdlustige renster en prima moraal. Ellen van Dijk sprintte aan de meet naar de derde plek, vlak voor sprintkanon Marianne Vos. Amy Pieters won. Kasia Niewiadoma bleef aan de leiding.

De tweede dag was minder nerveus en bood dan ook meer kansen op avontuur. Al vroeg ontstond een kopgroep van zes, onder wie Lucinda. De samenwerking verliep niet al te best, dus veel toekomstperspectief zat er aanvankelijk niet in de aanval. Op 45 kilometer trok Lucinda bij een bergprijs zo hard door, dat de andere vijf moesten lossen. De ploegleider spoorde haar via het ‘oortje’ aan niet in te houden en te kiezen voor een solo.

“Het was nog ver en er kwam ook nog het nodige hoogteverschil, maar ik had goede benen, dus besloot ik er toch voor te gaan”, verklaarde Lucinda. Ze liep uit naar een voorsprong van anderhalve minuut. Kansen op ritwinst gloorden ineens, maar in de finale waren een paar venijnige klimmetjes scherprechters. Het peloton trok ferm door en op zeven kilometer werd ze weer ingerekend.

Maar daarna was de koek nog niet op. Lucinda sprong nog een paar keer mee met demarrages, die helaas niet lang stand hielden. “Met nog 2,5 kilometer te gaan, ging het weer omhoog en was het wat mij betreft toch echt op”, bekende Lucinda. Ze zag Ellen van Dijk nog derde worden. “Toch een mooie dag, ik voelde me goed.”

Bij de foto: De prijs van de strijdlust voor Lucinda
Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search