(Women’s Tour) Goed verloop derde rit maar sprint leadout mislukt

De Women’s Tour gaat de beslissende fase in en de ploeg van Lucinda Team Sunweb staat er na vrijdag weer een beetje beter voor met Ellen van Dijk. Ze klom door bonificatieseconden en een jammerlijke val van Marianne Vos naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Chloe Hosking won de etappe. Kasia Niewiadoma bleef aan de leiding. Lucinda staat tweede in het bergklassement.

Het ging niet vanzelf vrijdag bekende Lucinda. “Ik voelde vandaag de inspanningen van gisteren, maar ondanks dat ging het niet verkeerd. Op 35 kilometer lag een tussensprint waar we een leadout maakten voor Ellen, ze pakte daar nog mooi een seconde weg.”

Daarna bleef het onrustig met tal van demarrages. Maar niemand kwam weg. Dat lukte pas vlak voor de eerste klim meetellend voor de bergprijs. Helaas was Team Sunweb niet vertegenwoordigd. Na de laatste bergprijs zette de ploeg van Lucinda samen met Canyon de achtervolging in. De aanvallers werden snel ingerekend, waarna de voorbereidingen voor de sprint begonnen.

Volgens afspraak zou Lucinda de laatste bocht op 700 meter als eerste doorgaan, maar de andere rensters van de ploeg raakten de wegkapitein in het gedrang helaas kwijt. Gelukkig wist Ellen van Dijk er nog een derde plek uit te sleuren. Lucinda keek snel weer vooruit naar het slotweekend. “Morgen weer een zware dag met veel hoogtemeters, hopelijk heb ik dan weer de benen van gisteren.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search