Weer prima optreden Lucinda in internationale cross

Het gaat steeds beter met Lucinda’s ontdekkingstocht door de internationale cross-wereld. Zondag startte ze in de GP de Contern, een redelijk bezette internationale cross in Luxemburg. Haar doel was vooral rustig en foutloos rijden. Dat lukte bijna voor honderd procent en ze pikte achter wereldkampioene Thalita de Jong ook nog een tweede plek mee.

De beslissing leek te komen door het enige foutje van Lucinda, op amper tweehonderd meter van de finish. Daar sprong ze na de laatste twee balken niet op maar naast haar fiets. Ze viel, de ketting lag eraf en ze moest lopend verder. Thalita was er op de balken nog bij, maar ze kon vervolgens onbedreigd naar de zege rijden.

Lucinda was groot genoeg om toe te geven, dat die letterlijke misstap vermoedelijk niet beslissend was. Lucinda: “Thalita was in de finale gewoon steeds net iets beter dan ik. Ze kon mijn aanvallen goed opvangen. Ze heeft verdiend gewonnen, maar ik ben wel heel blij met de tweede plaats. Het gaat technisch steeds beter, ondanks die laatste fout en technisch beter rijden was vandaag toch één van mijn belangrijkste doelen.”

Ze wil in het leerproces steeds nieuwe stappen zetten, stelt zich doelen en de realisatie daarvan geeft haar voldoening, zoals zondag het geval was. Ze kon de wereldkampioene lange tijd goed weerwerk bieden. “Op de balken was ik zelfs iets beter. In de laatste ronde probeerde ik daar wat druk te zetten, maar dat pakte dus helemaal verkeerd uit. Overall was Thalita gewoon net iets beter, maar ik put wel moed uit de wedstrijd van vandaag. Het ging technisch eigenlijk heel best.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search