Weer een topdag, nu 2e na heroïsche etappe

Wind, regen en een geweldige strijd. Etappe 4 van de Energiewacht Tour was zaterdag pure reclame voor het vrouwenwielrennen en opnieuw vervulde Lucinda een van de hoofdrollen. Ze werd uiteindelijk tweede in een kopgroep van acht, met bijna alle grote kanonnen van het klassement. Kirsten Wild kon als enige een versnelling van Lucinda in de laatste 200 meter beantwoorden. Lisa Brennauer is de nieuwe leider. Lucinda behield de groene trui en ze klom naar de 4e plek in het klassement, op 23 seconden van de leidster.

De strijd brandde al na 5 kilometer los en dat was heel wat eerder, dan de Raboploeg had verwacht. Lucinda: “Wij dachten, dat het na 12 kilometer zou beginnen, maar de wind stond ineens anders dan we dachten en op een strook smalle weggetjes ging het direct op de kant. Anna van der Breggen zat toen nog ver achteraan in het peloton. Uiteindelijk hebben we alle zeilen moeten bijzetten om in de eerste groep van vijftien met drie rensters uit te komen. Roxane Knetemann en Anna Knauer waren er ook bij.”

In het vervolg was het zwaar, want het begon ook nog eens te regenen en  Velocio en Boels trokken nog regelmatig de kopgroep op de kant. Dat kostte uiteindelijk Anna Knauer en Roxane Knetemann hun positie vooraan. Lucinda hield wel stand. “Maar toen Rox eraf moest, was het voor mij ook kantje boord. Ik belandde in de berm, maar kon het houden. Het was loodzwaar, maar in de finale werd het wat overzichtelijker.”

Lucinda gokte op de eindsprint, ondanks de aanwezigheid van snelle vrouwen als Kirsten Wild, Jolien d’Hoore en Lizzie Armitstead. “Met een overwinning op zak durfde ik wel te gokken. In de finale heb ik het van achteren bekeken. Boels en Velocio waren in een geweldig gevecht verwikkeld. Het was niet aan mij om aan te vallen. Ik mikte echt op de sprint en het lukte nog bijna ook. Maar tegen Kirsten Wild kon ik hier niet op. Tweede plaats is ook mooi na zo’n etappe.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search