Weer een leuke uitslag Lucinda in Qatar

lucinda_qatar_0205

Attent in het peloton (Foto: Dion Kerckhoffs | Cor Vos)

Op de derde dag van de Tour of Qatar kon Lucinda de kleine teleurstelling van woensdag wegspoelen, toen ze op ongelukkige wijze de beslissende slag op het nippertje miste. Donderdag werd Lucinda in de massasprint derde. Lizzie Armitstead won en nam de leiderstrui over van haar Boels-Dolmans-ploeggenote Ellen van Dijk. Lucinda klom naar de dertiende plaats in het algemeen klassement, maar het verschil met de top is met nog een rit in het verschiet te groot.

Lucinda had een goede dag, maar makkelijk was het opnieuw niet. De harde wind speelde weer een grote rol in de woestijn. “Vandaag stond de wind schuin van voor. Vooral rond de tussensprints was het zaak attent van voor te zitten met een hoog tempo en een weg die af en toe een beetje wegdraaide naar meer wind van opzij”, vertelde Lucinda. “Uiteindelijk werd het pas echt koers vanaf het keerpunt na de tweede sprint. Ik zat van voor mee.”

Ze was even van de Raboploeg de enige in de eerste groep. Haar ploeggenoten hadden de slag gemist, mede door een valpartij, maar ze konden alsnog terugkeren en meteen goed mee koersen. Lucinda wist op wie ze moest letten. “Ik probeerde attent te blijven toen Boels ging aanvallen. Vervolgens kwam er weer een groep terug en zat rox goed mee. Daarna kwam een spannende en ook wel hectische finale waarbij ik nog een paar keer meesprong en dan tussen de leiders en peloton kwam.

In de sprint zocht ze haar eigen weg en dat liep opnieuw goed. “Ik kon een goede positie vinden en uit de wind blijven. Op het einde kwam er nog ruimte met een mooie derde stek als resultaat. Toch een leuke dag en ook mooi om te zien, dat de ploeg zo goed reed.  Moniek, Rox en Shara zaten ook steeds goed mee. Helaas kreeg Moniek op een cruciaal moment een lekke band, maar als ploeg mogen we op een goede dag terug kijken.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search