Voldoening Lucinda na zege Anna van der Breggen

Ze won zelf niet, maar Lucinda genoot na de Waalse Pijl wel van de overwinning van haar ploeggenote Anna van der Breggen. Ook omdat ze daar zelf een niet onaanzienlijke bijdrage aan had geleverd. Samen met Shara Gillow reed ze in de laatste 15 kilometer in de aanloop naar de voorlaatste beklimming een gat met Annemiek van Vleuten en Roxane Knetemann zo goed als dicht, waarna Anna van der Breggen kon ‘oversteken’. De laatste maakte vervolgens met grote steun van Roxane de klus schitterend af. Lucinda werd 24e.

“Ik voelde mij goed en probeerde weg te komen, maar dat lukte niet echt. We maakten vervolgens als ploeg de koers hard en ik kon goed volgen”, vertelde Lucinda. Ze had dus prima benen, maar die stelde ze volledig in dienst van ploeggenote Anna van der Breggen. “Ik heb mijn goede benen volledig opgeofferd. Dat was ook wel min of meer gepland voor een koers als deze. Maar met met zo’n resultaat geeft dat alleen maar voldoening.”

Ze trok de registers open toen Annemiek van Vleuten samen met Roxane Knetemann in de laatste 25 kilometer een voorsprong van 1:15 bijeen had gefietst. “Prima natuurlijk, dat Rox erbij zat. Maar je rijdt niet graag met Annemiek naar een aankomst als deze. We moesten dus iets doen”, zei ploegleider Koos Moerenhout. De ploeg werd aan het werk gezet en Lucinda zette met nog tien kilometer op de teller vol aan. “Ik heb samen met Shara Gillow vol gas gegeven tot de voorlaatste klim. Toen was het aan andere meiden.”

Anna van der Breggen stak daar over naar de twee vooraan. Roxane Knetemann hield vervolgens het tempo hoog en op de Muur van Huy reed Van der Breggen met krachtige trappen weg van de andere twee. “Een overwinning uit het boekje”, vond Koos Moerenhout. “De hele ploeg heeft het formidabel gedaan. Alle rensters. Anna maakt het vervolgens af met haar grote individuele klasse. Hier gaan we lang van genieten. Een exceptioneel goede dag.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search