‘Vierde in massasprint, nette uitslag’

Ook in de eerste etappe van de Energiewacht Tour kwam Lucinda donderdag goed uit de verf. Ze werd uiteindelijk vierde in de door de Belgische kampioene Jolien d’Hoore gewonnen massasprint. Ploegmaat Anna van der Breggen werd vijfde. De laatste behield wel de leiderstrui. D’Hoore kwam op basis van bonificatieseconden wel langszij, maar Anna hield door de proloog een marge van enkele honderdsten van een seconde over. Een andere Raborenster, Anouska Koster, bleef eerste in het jongerenklassement. Het Rabo Liv Team behield de leiding in het ploegenklassement.

Het marcheert dus prima met de ploeg van Lucinda, maar vrijdag is de dag ‘van de waarheid’ in deze ronde. Dan staat namelijk een ploegentijdrit op het programma, misschien wel de enige mogelijkheid om buiten de bonificaties verschil te maken in deze ronde.

Na een rustig verlopen etappe waarin twee aanvalsters tot diep in de finale voorop bleven, was een massasprint onvermijdelijk. Het beviel de Raboploeg goed, want met de aanval waren de bonificatieseconden bij de tussensprints al weg. In de achtervolging hoefde Rabo ook niet veel te doen, want Velocio, de ploeg van de Duitse kanonnen Trixie Worrack en Lisa Brennauer, nam initiatief.

In de slotkilometers kozen de Rabovrouwen positie in de punt van het peloton. Lucinda wilde naar een leuke uitslag sprinten. Haar ploeggenote Anna van der Breggen koos op de smalle weggetjes in de finale voor de veiligheid voorin. In de sprint leek Lucinda vervolgens op weg naar verrassend succes. “Ik kwam als tweede uit de laatste bocht op 200 meter van de finish, maar ik kon daar geen tweede versnelling op laten volgen. Jammer. Maar vierde in een massasprint is toch een nette uitslag. Op naar morgen. Een belangrijke dag.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search