Vierde in Dwars door Vlaanderen

De benen waren woensdag niet super bij Lucinda in Dwars door Vlaanderen. Toch speelde ze weer een voorname rol in de koers en in de finale. In de sprint van een groep van veertien rensters werd ze vierde. De Finse Lotta Lepistö won en ze doorbrak daarmee een Nederlandse hegemonie in de Vlaamse klassieker van vijf jaar.

De eerste zeventig kilometer bleef het rustig. Pas toen de Kwaremont als eerste grote scherprechter opdook, ging het tempo omhoog. Dat leverde verrassend minder slachtoffers op dan verwacht, want na de tweede pittige klim, de Paterberg, waren er nog altijd 27 rensters bijeen. Na de Varenstraat was de groep verder uitgedund tot 21 en dat pelotonnetje dook de finale in.

In de volgende drie beklimmingen regende het aanvallen. Ook met onder anderen Lucinda en haar enige overgebleven ploeggenote vooraan, Ellen van Dijk. De twee wisselden elkaar prima af in het meespringen bij versnellingen, maar wegkomen, was er niet bij. Ook een spervuur aan aanvallen van Canyon leverde geen breuk op.

“Ellen en ik reageerden goed op uitvallen en we sprongen om beurten mee. We hadden vandaag helaas niet de benen om zelf het initiatief te nemen”, bekende Lucinda. Een sprint van de groep die uiteindelijk nog verder uitdunde tot veertien, was onvermijdelijk. Ellen van Dijk offerde zich op voor de snellere Lucinda. “Ellen reed de laatste kilometer perfect voor mij, maar door een duel met Lisa Brennauer kon ik mezelf niet in de beste positie manoeuvreren”, treurde Lucinda. “Meer dan vierde plek zat er uiteindelijk niet in.”

Foto Davy Rietbergen | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search