‘Vandaag niet scherp genoeg in mijn kop’

De laatste dag van het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg was keispannend, maar de ploeg van Lucinda trok toch de eindzege van Anna van der Breggen over de streep. Floortje Mackaij won de etappe. Kasia Niewiadoma (op de foto van Anton Vos met Lucinda) werd derde. Het peloton met Anna van der Breggen kwam 4 tellen na de ritwinnares over de streep en dat was voldoende voor de eindzege van Anna. Lucinda werd 3e in het eindklassement. Het Rabo Liv Team won het ploegenklassement.

Het ging niet van een looien dakje, maar dat werd vooraf ook niet verwacht. Ploegleider Koos Moerenhout: “We hebben het uit onze tenen moeten halen, maar het is gelukkig toch gelukt. Met dank aan de ploeg wint Anna het klassement.” In de finale moest wegkapitein Lucinda alle krachten mobiliseren, want een groepje van drie lag op een gegeven moment een minuut voor. Kasia Niewiadoma¬† maakte weliswaar deel uit van de kopgroep, maar ze stond er in het klassement het slechtste van de drie voor. Katrin Garfoot was het grote gevaar met een achterstand van 16 seconden.

De voorsprong werd ook kleiner, maar het bleef spannend, omdat Garfoot zelfs bij een verschil van maar 6 seconden op basis van de bonificaties nog steeds een bedreiging vormde. Het lukt uiteindelijk met een soort ploegentijdrit op kop van de grote groep, want andere ploegen staken uiteraard geen hand toe.

Lucinda was tevreden met het resultaat en ze had goede benen, maar ze toonde zich ook kritisch ten opzicht van zichzelf. “Ik voelde me weer goed, maar tactisch was dit niet mijn beste dag. De scherpte in mijn kop ontbrak. Het was onderweg ook moeilijk, omdat we niet goed op de hoogte waren van de verschillen, maar uiteindelijk hebben we het gelukkig gered.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search