Valpartijen en materiaalpech funest in Drenthe

Lucinda heeft in de Ronde van Drenthe eigenlijk vanaf het begin achter de feiten aan moeten fietsen. Ze had al vroeg op een kasseienstrook materiaalpech. Later toen ze weer voorin was teruggekeerd, ging Lucinda nog tweemaal onderuit ook. Na 130 kilometer stapte ze van de fiets. Een uitgedund peloton streed in Hoogeveen om de winst. Amy Pieters was de rapste. Lucinda’s ploeggenote Coryn Rivera werd vijfde. Met Floortje Mackaij (9e) en Ellen van Dijk (10e) eindigden nog twee rensters van Team Sunweb in de top tien.

Dat zat er dus niet in voor Lucinda, die een echte pechdag beleefde. “Het is te hopen, dat ik niet te veel van deze dagen meemaak”, treurde ze na afloop. “Al op de eerste kasseienstrook reed ik na 15 kilometer lek. Ik kon doorrijden door de berm tot het einde om te wisselen bij iemand van de ploeg die daar stond, maar dat kostte veel kracht.”

Ze kwam weer terug in het peloton, maar net toen ze de aansluting tot stand bracht, kwam de tweede strook. Het brak en Lucinda zat nog achterin. Ploeggenote Pernille Mathiesen liet zich terugzakken om Lucinda te ondersteunen. Met zijn tweeën konden ze twee kasseienstroken verder na 35 kilometer weer aansluiten.

“Toen heb ikk nog geprobeerd mezelf weer te resetten, maar dat was lastig. Ik had gewoon veel kracht verloren. Op de Vamberg had ik het steeds lastig, maar gelukkig zat de rest van de ploeg goed om aanvallen te counteren. Op weg naar Hoogeveen gevallen, weer op de fiets. Daarna heb ik geprobeerd de koers hard te maken. Maar na ongeveer 130 kilometer ben ik weer gevallen en toen was de koek op.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search