Ultieme poging Lucinda in IJsseldelta strandt net

In de Omloop van de IJsseldelta, haar eerste wedstrijd na de Tour of California, vond Lucinda zaterdag geen al te grote uitdaging. De omstandigheden leken ideaal voor waaiers met veel wind en open stukken, maar er was te weinig animo om de koers open te breken. Er werd wel aangevallen, maar het vuur ontbrak.

Lucinda had slechts drie ploeggenotes bij zich. Team Sunweb werd in de IJsseldelta aangevuld met rensters van De Jonge Renner. In de laatste twee kilometer reden twee rensters weg. Lucinda counterde nog, maar slaagde niet. Nina Buysman won.

De koers in de IJsseldelta bleef lang gesloten ondanks de toch ideale omstandigheden. Lucinda kon daar met haar kleine en wat minder ervaren ploeg weinig aan veranderen. In de finale werd het conform verwachtingen toch nog spannend na een late ontsnapping van Nina Buysman en Loes Adegeest. Het peloton liet het duo begaan. Alleen Lucinda reageerde in de slotkilometer. Ze gaf alles, maar zag het peloton op 300 meter ineens voorbij racen. Lucinda: “Goed om terug uit Californië weer direct een wedstrijdje te doen, maar hoop op een interessantere koers volgende week in Gooik.”

Foto: Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search