Tweede dag Luxemburg verloopt prima

brand_lucinda_0410Ook op de tweede dag van het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg had Lucinda de smaak te pakken. Ze vond het voor haar persoonlijk ‘een lekkere dag’. Voor de ploeg was het zelfs een topdag. Rabo Liv hield het peloton de gehele etappe in een ijzeren greep. Anna van der Bruggen profiteerde in de finale van de slijtageslag bij de concurrentie. Ze reed op 25 kilometer van de meet weg uit het eerste peloton van 33 rensters. De Raboploeg controleerde vervolgens perfect. Anna liep uit naar een grote voorsprong en sloeg een dubbelslag. Lucinda eindigde in de elitegroep op 1:11 van haar ploeggenote. Lucinda klom naar de tiende plaats in het algemeen klassement.

Het was een hectische dag en ook voor de neutrale kijker een spectaculaire etappe. De Raboploeg had er voor gekozen om niet af te wachten, omdat het team wilde voorkomen dat het de hele dag op kop moest gaan rijden. “We wilden door aan te vallen de concurrentie verrassen en het initiatief nemen”, legde ploegleider Koos Moerenhout uit. En die strategie bleek te kloppen. Niet Rabobank, maar de concurrenten liepen voortdurend achter de feiten aan.

Ook Lucinda deed aanvallend een duit in het zakje, want ze voelde zich prima. “Ik was prima in orde, had goede benen. Op de plaatselijke rond heb ik het een keer geprobeerd, maar dat lukte niet en een ronde later was Anna weg. Jammer dat het vervolgens niet verder uit elkaar werd getrokken, maar het was toch een goede dag. In de sprint moest ik Marianne helpen. Nou ja, in de bespreking had Koos het me gevraagd. Maar of het voor Marianne echt nodig is, betwijfel ik want die positioneert zichzelf zo makkelijk.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search