Tweede dag in Bira verloopt beter

brand_bira_0613De tweede etappe van de Emakumeen Bira is vrijdag beter verlopen voor Lucinda dan de eerste. Donderdag liep het vrij moeizaam, maar in de tweede etappe ging het al een stuk beter. Lucinda eindigde in de groep der favorieten, elf rensters groot. Een renster ontbrak, Marianne Vos. Zij reed op de laatste beklimming weg uit de eerste groep en bereikte alleen de finish. Marianne won met een voorsprong van 22 seconden en ze nam de leiding over van Pauline Ferrand Prevot. Lucinda werd negende.

De rit begon rustig, hoewel de Raboploeg wel veroordeeld was tot het controleren van de koers. Dat kostte toch nog wel energie. Maar een en ander had ook tot gevolg dat de koers niet explodeerde en daardoor waren de eerste beklimmingen nog goed te verteren. Het liep zo goed voor Lucinda, dat ze even overwoog aan te vallen. “Ik dacht er aan om het te proberen, maar ik durfde het nog niet.”

“Toen Marianne op de laatste klim ging aanvallen, werd het nog even pittig. Ik kon wel aanhaken. Ik ben wel tevreden over vandaag.” Het ging inderdaad een stuk beter. De ploeg denderde ook door met de tweede achtereenvolgende ritoverwinning en de tweede leidster van het algemeen klassement.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search