(Trofeo Binda) Lucinda 15e na ‘goede dag’

Ook in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen, de Trofeo Binda in Italië, heeft Lucinda zondag een goede indruk achtergelaten. Na de keurige vierde plaats in Drenthe werd ze nu na een felle strijd vijftiende. Ze vervulde ook een belangrijke rol in de finale van de wedstrijd, die werd gewonnen door Lizzie Armitstead. De Britse was de snelste van een kopgroepje van zes. Armitstead verwees twee ploegmaats van Lucinda, wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot en Anna van der Breggen, naar de plekken twee en drie.

“Ik voelde me van meet af aan goed, maar er werd voortdurend erg hard gereden, dus was er weinig ruimte voor een kopgroep”, keek Lucinda in eerste instantie terug op de wedstrijd. Twee rondes voor het einde van de over een geaccidenteerd terrein gereden koers trok Lucinda toch met een aanval de wedstrijd open. Ze deed het op de plek, waar ploegleider Koos Moerenhout vooraf had gewezen. Lucinda: “Ik kreeg wel een beetje ruimte, maar er was niemand mee en het was ook niet ver meer van de klim.”

Ze kon niet meer mee toen er een counter-attack van zes rensters op volgde, onder wie Ferrand Prevot en Van der Breggen. Maar Lucinda had wel de voldoening, dat ze de koers voor haar ploeggenotes hard had gemaakt en het hele peloton uit elkaar had getrokken. De zes vooraan bleven in de finale buiten bereik van de achtervolgende groep van 23, met naast Lucinda ook Kasia Nieuwiadoma. Sprinten was er niet meer bij. Wel voldoening over een goede koers. Zowel individueel als met het team.

Rabo Liv maakte collectief een zeer sterke indruk, vond ook ploegleider Koos Moerenhout: “De conclusie over de koers van vandaag is kort maar krachtig, onze ploeg was heel goed, maar we kwamen een ijzersterke Lizzie Armitstead tegen. Dat kan natuurlijk gebeuren en we hebben er vrede mee. Op waarde geklopt, maar twee en drie in een wereldbekerwedstrijd is zeker niet slecht. Bovendien was de ploeg in de breedte heel goed in orde. Dat nemen we ook mee.”

Foto: Davy Rietbergen | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search