Tour of Qatar: Tweede dag verloopt beter voor Lucinda

qatar_0205_portretLucinda had na de tweede etappe van de Tour of Qatar een beter gevoel dan dinsdag na de openingsrit. Ze miste weliswaar opnieuw (nipt) de belangrijkste waaier, maar de benen voelden een stuk beter aan dan in de eerste etappe. Opnieuw bestond de voorste waaier uit twintig rensters. De ploeg van Lucinda was met Iris Slappendel en Anna van der Breggen goed vertegenwoordigd. De laatste werd zelfs tweede, achter Amy Pieters, die de leiderstrui overnam van haar ploeggenote Kirsten Wild. Iris Slappendel klom naar de zevende plaats in het klassement.

Wind beheerste weer het koersverloop en dit keer was het vanaf de eerste kilometer raak. Toen de eerste strijd net luwde, verloor de Raboploeg de Poolse Kasya Niewiadoma, die zwaar viel en de wedstrijd moest verlaten. In het ziekenhuis bleek, dat ze geen ernstige verwondingen heeft opgelopen, maar de ploeg van Lucinda bestaat nu nog uit vijf rensters. Die vijf deden het woensdag prima. De ploeg probeerde waar mogelijk mee te zijn en dat lukte dus met Iris en Anna. Lucinda miste net de boot.

“Ik kon vandaag wat vaker door de wind, maar kwam helaas nooit op het punt waar je in de waaier kon komen”, meldde ze zelf. En dan was er ook nog de pech, dat andere rensters het in de achtervolging wel geloofden. “Niemand was kennelijk ge├»nteresseerd om in de achtervolging een waaier op te zetten en dan is het snel gebeurd. Jammer, maar het ging in elk geval iets beter dan gisteren.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search