Qatar: ‘Niet leuk om zo rond te fietsen’

lucinda_dromedaris_0206

Lucinda beleeft in Qatar meer plezier aan een dromedaris dan aan de koers.
Foto Dion Kerkchoffs | Cor Vos

Lucinda is blij dat de Tour of Qatar er na vrijdag op zit. Ze kan in haar eerste wegwedstrijd van het seizoen niet brengen wat ze zou willen en dat frustreert best. “Ik snap heel goed wat de oorzaak is en ik moet me er ook niet te druk om maken. Het is nog vroeg in het seizoen. Maar het is ook niet leuk als je niet aan het spelletje mee kan doen”, vertelde ze na de derde etappe, die voor de hele Raboploeg teleurstellend verliep. Het team had geen renster in de eerste groep van twaalf, waarin nochtans de toppers wel vertegenwoordigd waren. Kirsten Wild won de sprint en ze nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Amy Pieters. Iris Slappendel staat tiende in het klassement.

De etappe begon nog redelijk voor de Raboploeg én Lucinda. Na de eerste waaiermomenten reden vier Raborensters in de eerste groep van 28, onder wie Lucinda. Ze kon net aanpikken, maar na de hergroepering herstelde ze niet. Waardoor ze moest passen toen Orica Greenedge de boel weer op de kant gooide. “De Orica-trein kwam op een gegeven moment voorbij en ik kon echt niet aansluiten. Ik zakte verder naar achteren en belandde in een van de laatste waaiers. Daar kon ik de boel nog op gang krijgen, waardoor we nog wat rensters opraapten. Vlak voor de finish sloten we aan bij een groepje voor ons.”

Het lijkt daardoor nog redelijk vond ze, maar ze is ook nuchter en eerlijk. Lucinda: “Het was een pittig dagje. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Ik wil wel, maar de beentjes zijn gewoon op en het is ook echt niet leuk als je niet aan het spelletje mee kan doen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search