(Tour of Britain) Moeilijke dag voor Lucinda maar wel zege Marianne Vos

De ene dag goed, de andere dag minder. Het een heeft natuurlijk met het ander te maken. Lucinda rijdt een Aviva Women’s Tour of Britain met pieken en dalen. Vrijdag voelde ze zich goed en was ze zeer actief. Daar kreeg ze zaterdag de terugslag van in weer een nieuwe etappe. Ze kwakte zelfs letterlijk tegen het asfalt, maar dat had gelukkig geen verdere gevolgen. Wel zorgde Marianne Vos voor champagne. De kopvrouw won de sprint van een kopgroep van 17 en pakte daarmee de eerste ritzege.

Lucinda kon zaterdag niet veel bijdragen voor de ploeg. Lucinda: “Gevolg van een dag alles geven, is dat je daarna niet volledig hersteld bent en dus een zware dag tegemoet gaat. Er zaten wel goede momenten bij, maar het was vooral harken. Toen er vlak voor de eerste beklimming een grote valpartij was, lag ik daarbij. Weliswaar zonder erg, maar met de benen die ik vandaag had, was het direct einde verhaal.”

Ook Marianne Vos en Anna van der Breggen waren bij de val betrokken. Marianne vond vooraan snel weer aansluiting, maar Anna stapte aangeslagen van de fiets. Achteraf bleek dat de verwondingen vermoedelijk meevallen. Marianne Vos bleef vooraan als enige Raborenster in een elitegroep van negentien over. Ze moest vervolgens nog zaken rechtzetten nadat de toppers Armitstead, Longo-Borghini, Moolman en Johansson wegreden, maar het lukte wel. In de sprint was Marianne oppermachtig.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search