(Tour of Britain) Lucinda tevreden over derde dag

Het doel, behoud van de leiderstrui voor Marianne Vos, werd niet bereikt, maar Lucinda kon zeker tevreden terug kijken op de derde etappe van de Aviva Women’s Tour of Britain. Na de minder goede dag op donderdag had ze dit keer weer betere benen. Lucinda maakte zelfs lange tijd deel uit van een kopgroep. Lizzie Armitstead won de rit en nam de leiderstrui over van Marianne Vos. De laatste behield wel de puntentrui.

Lucinda dook samen met ploeggenote Roxane Knetemann in een aanval van elf rensters. Dat zag er lange tijd goed uit. Toen de zeer lastige finale in beeld kwam, reden Lizzie Armitstead, Ashley Moolman en Elisa Longo-Borghini naar de koploopsters toe. Dat gebeurde op een steile beklimming, waar Marianne Vos even niet kon volgen.

“Op het einde van de etappe kwamen weer wat klimmetjes, maar toen was et beste bij mij er wel af”, gaf Lucinda toe. “Toen er op 94 kilometer weer versneld werd, moest ik ze helaas laten gaan.” Lucinda belandde vervolgens in het sterk uitgedunde peloton waar ze samen met ploegmaats berenwerk verrichte om de schade voor Marianne Vos binnen de perken te houden. Dat lukte ook. De voorsprong van de drie vooraan werd kleiner, maar inhalen zat er net niet meer in. Lucinda was desalniettemin ‘erg tevreden’ met haar eigen optreden.

[retweet]