Taaie Lucinda verrassend naar WK brons

Lucinda wist voor de start van het WK veldrijden in Valkenburg niet precies wat ze kon verwachten. Amper een week geleden stapte ze in Hoogerheide voortijdig uit door de nawee├źn van een twee dagen eerder opgelopen voedselvergiftiging. Daar hield ze nog anderhalve dag last van, maar dinsdag ging het al weer beter en woensdag voelde ze zich fit, maar dat betekent niet dat je ook een goed WK rijdt. Dat lukte toch. Op kracht en karakter. Na een mindere eerste ronde kwam ze in de tweede ronde op stoom waarna ze in prima cadans achter nummer drie Christine Majerus aan ging. In de laatste omloop kreeg ze haar te pakken. Een halve minuut eerder won Sanne Cant goud. Katie Compton werd tweede.

Lucinda kende dus twijfels voor de start en die werden nog groter toen ze ondanks een wel goed vertrek nog voor de eerste post in de hekken knalde. “Toen lag ik ver achter, maar halverwege diezelfde ronde lag ik toch alweer zevende. Het was een onwijs zwaar parcours en doordat het ook technisch was, vroeg het ook veel concentratie. Dat was best lastig.”

Maar in de strijd om plek drie, Cant en Compton waren inmiddels bijna een minuut vooruit, vorderde Lucinda steeds meer. “Ik zag dat ik steeds verder op Christine inliep en probeerde zoveel mogelijk rust te bewaren om er naar toe te rijden. Eenmaal aangesloten was het beetje stuivertje wisselen, maar wist ze toch weer een gaatje te slaan. Ben de laatste ronde vol ingegaan alles of niks. Kwam ineens weer snel terug en wist dat ik er vol op en over moest gaan om direct een gaatje te slaan.”

Vervolgens reed ze de snelste slotronde van allemaal. Ze knabbelde zelfs in een ruk 28 seconden van de voorsprong van Cant af en kwam nog tot op 14 tellen van Compton, maar het verschil was toch te groot. Lucinda was desondanks zeer content met het resultaat. “Onwijs blij met deze medaille zeker na deze lastige zieke week en super mooi om in eigen land op het podium te mogen staan.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search