Succes Raboploeg in snelle etappe

lucinda_vlaanderen_introfoto_0406In de derde etappe van de Women’s Tour of Britain pakte de ploeg van Lucinda, Rabo Liv, eindelijk het al lang verdiende succes. Marianne Vos won de etappe na een massasprint, met prima voorbereidend werk van de ploeg met daarin een voorname rol van Lucinda. Vos pakte door bonificaties op de meet én onderweg in tussensprints ook de leiderstrui.

Iedereen verwachtte een waaieretappe, maar die kwam er niet omdat de stroken waar de wel hard waaiende wind op zijn gunstigst stond te kort waren. “De dag vloog desalniettemin voorbij”, constateerde Lucinda. “Het was veelal draaien en keren, maar door het hoge tempo zat het veelal op een lint. Er stond veel wind, maar echt een moment om het op de kant te zetten, was er niet. Wel werd er veel aangevallen en af en toe was er een ontsnapping, maar ver kwamen ze toch niet.”

Lucinda zat lekker in de wedstrijd, zoals het zelf noemde. “Ik probeerde zo attent mogelijk te rijden en waar mogelijk mee te springen. Al was dat met de harde wind en het continu op en af gaan van het parcours toch wel zwaar.  In de laatste kilometers leken we elkaar op het juiste moment te vinden. Maar door de hectiek raakten we elkaar toch weer kwijt. Roxane en ik zaten uiteindelijk toch nog goed. Roxane heeft vervolgens een geweldig lange harde kopbeurt gedaan van voor de laatste twee tot ergens in de laatste kilometer. Toen heb ik het overgepakt en zo hard ik kon naar de laatste flauwe bocht. Marianne kon mooi uit de wind onderdoor komen terwijl de rest door de wind ging.”

Vos maakte de klus vervolgens keihard af. De overwinning werd flink gevierd door het team. Ook Lucinda deelde in het plezier. “Dit zijn de mooie overwinningen vind ik voor mijzelf, omdat er ik echt iets wezenlijks aan hebt kunnen bijdragen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search