Strijdlust Lucinda en haar ploeg in ‘Vlaanderen’

Er werd niet gewonnen in de Ronde van Vlaanderen, maar Lucinda en haar ploeggenotes mochten na afloop met opgeheven hoofd naar huis gaan. De ploeg verzaakte niet, was de hele dag bij de les en had uiteindelijk met Anna van der Breggen (3e) iemand op het podium. De Italiaanse Elisa Longo Borghini won na een indrukwekkende solo. Lucinda, die nog even in de aanval is geweest, werd uiteindelijk 16e op 3:30 van de winnares.

Binnen het Rabo Liv Team was afgesproken rond de Berendries de registers open te trekken en de koers hard te maken. Eerst ging Roxane Knetemann op avontuur en toen die aanval voorbij was, demarreerde Lucinda. Ze kreeg een paar rensters mee, maar afgezien van Chantal Blaak had niemand zin om mee te rijden.

“Die aanval had dus geen lang bestaan”, treurde Lucinda na de koers. “Ondanks dat het zwaar was op de beklimmingen bleven er steeds veel rensters bij elkaar komen. In de finale was het gewoon wat te zwaar voor mij om nog mee vooraan te zitten. Maar ja, liever lossen na koersen, dan niets doen en niets worden.”

Lucinda was net als ploegleider Koos Moerenhout te spreken over het collectieve optreden van de ploeg. “We hebben er uit gehaald wat er in zat. Het is moeilijk koersen voor ons, want er wordt heel veel naar ons gekeken. In de sprint om de tweede plek werd Pauline helaas erg gehinderd, maar de derde plek van Anna vond ik goed van haar.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search