Sterk optreden van Lucinda in Drenthe

Lucinda heeft zaterdag ook in de Ronde van Drenthe de topvorm van de laatste weken vast gehouden. In een sprint met vier werd ze derde, vermoedelijk omdat ze in de laatste paar honderd meter te vroeg aan ging. Wereldkampioene Amalie Dideriksen counterde perfect en ook de Italiaanse Elena Cecchini bleef Lucinda nog net voor. Ze was desondanks zelf tevreden. “Ik voelde me weer hartstikke goed. Jammer dat ik te vroeg ging, want anders het er nog meer in gezeten.”

Na de eerste plek in de openingswedstrijd van het seizoen, Omloop het Nieuwsblad, en de vierde plaats van vorige week in Strade Bianche maakte Lucinda dus weer indruk. De vorm is goed en ze houdt de cadans ook goed vast. Dat geldt overigens collectief voor Tem Sunweb, want de ploeg was goed in beeld op de kasseienstroken en voortdurend van voren te vinden. Ellen van Dijk bleek opnieuw het breekijzer om de koers open te gooien. Lucinda nam daarna het stokje perfect over.

Dertig kilometer voor de finish trok Ellen van Dijk sterk door op de VAM-berg. Ze raakte ook weg, maar kreeg niemand mee. “Dat was wel jammer”, vond Lucinda. “Want nu werd het voor haar wel heel erg moeilijk, maar ze zorgde er in elk geval wel voor dat Boels heel veel inspanningen moest verrichten om terug te komen. Het heeft ze echt heel veel moeite gekost.”

Toen Van Dijk eenmaal was ingehaald, schudde Lucinda aan de boom. Ze kreeg wereldkampioene Dideriksen, de winnares van vorige week Elisa Long Borghini en Elena Cecchini mee. De marge met de achtervolgers werd nooit groter dan vijftien seconden en hoewel de aanval vijf kilometer voor het einde voorbij leek, bleef het kwartet toch weg.

In de laatste kilometer leek alles zich in Lucinda’s voordeel af te spelen. Longo Borghini versnelde als eerste, met nog 700 meter voor de boeg. Lucinda zat perfect in het wiel van de snelle Dideriksen. “Maar ik kon me kort na de laatste bocht toen het stil viel niet bedwingen. Ik ben gewoon te vroeg gegaan. Meer dan de derde plaats zat er vervolgens niet meer in.” Ze was toch heel content. “Vooral omdat de ploeg niet voor niks heeft gewerkt en dat de vorm nog steeds goed is. Ik voelde me heel erg goed en derde in een WorldTourwedstrijd is natuurlijk niet verkeerd.” Morgen start Lucinda in de Drentse Acht.

Foto: Davy Rietbergen | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search