Smaakmaakster Lucinda toch lege handen in Trofeo Binda

qatar_0204_portretZe behoorde tot de beste rensters in koers, was vrijwel van het begin tot in de finale voorin te vinden, maar uiteindelijk stond Lucinda in de Trofeo Alfredo Binda, de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen, zondag met lege handen. Ze loodste haar ploeggenotes Anna van der Breggen en Pauline Ferrand-Prevot in de finale naar een achtkoppige aanvalsgroep, waarin ze zelf net niet meer kon aanhaken. Van der Breggen en Ferrand-Prevot probeerden nog van alles om de snelle Emma Johansson kwijt te raken. Dat lukte niet. Johansson won. Van der Breggen werd vierde en Ferrand-Prevot vijfde. Lucinda werd 26e.

Het gaat steeds beter met Lucinda en dat bleek ook zondag in de Trofeo Alfredo Binda, een wedstrijd die tot de zwaarste wereldbekerkoersen wordt gerekend. Ze kreeg van ploegleider Koos Moerenhout de opdracht om te proberen in vroege aanvallen een plek te vinden. Dat deed ze vervolgens met overgave en verve. Lucinda: “Mijn opdracht was te proberen vooruit te zitten. Na de eerste klim lukte het om met zes anderen weg te komen, maar we kregen niet meer dan 40 seconden. Het draaide ook niet goed genoeg. Iedereen zat op reserve te rijden.”

Nieuwe aanval
Met nog twee ronden voor de wielen raakte Lucinda voorop met haar voormalige ploeggenote Megan Guarnier en landgenote Chantal Blaak. Maar ook dit trio kreeg niet veel ruimte van de achtervolgers. Op een klimmetje plaatste Guarnier een aanval. Lucinda kon net niet volgen, maar de achtervolgers naderden ook snel. Even belandde ze in de tweede groep. Bij het ingaan van de laatste ronde vond ze weer aansluiting bij de eersten in koers.

In de finale kreeg ze de opdracht de eerste groep te controleren zodat Anna van der Breggen en Pauline Ferrand-Prevot nog iets konden proberen op de slotklim. Lucinda:  “Ik zat niet echt fris meer op dat moment. Dus heb ik maar besloten om zo lang mogelijk het tempo hoog te houden, zodat ik niet steeds hoefde te reageren op uitvallen.” Het ging vrij goed, want Anna en Pauline konden snelle sprintsters afschudden, maar slaagden er net niet in om ook Emma Johansson kwijt te spelen.

Lucinda baalde een beetje na afloop. “Ik baal dat ik het in het begin moest proberen, maar dat het toen net niet lukte, terwijl ik echt goed was. Ik had vandaag ook graag een uitslag gereden, die paste bij mijn goede gevoel. Jammer dat het er niet in zat.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search