Slotrit in Bira werkdag Lucinda

brand_bira_0615De Emakumeen Bira heeft het Rabo Liv Team deze week alles gebracht wat je als team kunt verlangen. Vier op vier etappezeges, het volledige podium Rabo-gekleurd, winst in bergklassement, puntenklassement en ploegenklassement. Het kon niet op. Lucinda speelde daarin een goede rol, maar ze zocht nog wel naar ritme en spanning op de benen na een lange stille periode. Tegen het einde van de ronde ging het beter, maar juist zondag moest ze als knecht vol aan de bak om het team de vierde ritoverwinning te bezorgen. Marianne Vos won uiteindelijk de etappe en Pauline Ferrand-Prevot het eindklassement.

Lucinda had zich een beter slot voorgesteld, maar toen tien rensters vroeg in koers aan de haal gingen en snel uitliepen naar een grote voorsprong, kreeg ze de opdracht om op kop van het peloton tempo te maken. In de vlucht stond de beste geklasseerde renster op negen minuten, dus de leidende positie van Ferrand Prevot was eigenlijk niet in gevaar. De ploeg wilde echter voorkomen, dat de kansen op een vierde etappezege buiten handbereik zouden komen. Thalita de Jong maakte weliswaar deel uit van de aanvalsters, maar gezien het profiel van de finale werden haar geen grote kansen toegedicht.

Lucinda: “Ik ben op kop gaan rijden, maar we kwamen geen streep dichterbij. Dat was niet leuk. Uiteindelijk werd ik er natuurlijk ook niet beter op. In de finale kon ik niet meer volgen. Jammer, maar gelukkig wonnen we we weer de etappe. Zelf kijk ik wel met een goed gevoel terug op de hele ronde. Ik ben weer goed in orde. Nu herstellen en straks gewoon weer verder.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search