Rivera bezorgt Team Sunweb winst ondanks mislukte leadout

Team Sunweb heeft zaterdagavond de Prudential Ride Classique London naar zich toegetrokken via een sprintzege van Coryn Rivera. De kleine Amerikaanse was ondanks een mislukte leadout veel te sterk voor de concurrentie. Lucinda kon in de laatste kilometer nog net het wiel van Rivera verdedigen. Daarmee voorkwam ze dat anderen konden profiteren van de Amerikaanse. Tijdens de koers werkte de leadout van Lucinda en Ellen van Dijk bij tussensprints wel goed voor Leah Kirchmann. De Canadese won daardoor het puntenklassement.

Na de geslaagde missie voor Kirchmann richtte de ploeg zich volledig op de eindsprint met kopvrouw Rivera. “Tot een kilometer of drie voor de finish liep alles volgens plan, maar daarna raakten we elkaar kwijt en hadden we geen leadout zoals we die wilden”, bekende Lucinda na afloop.

“Coryn kon zichzelf in goede positie brengen. Ik bleef op het zelfde moment mijn weg zoeken om nog wat te kunnen betekenen voor haar, maar op anderhalve kilometer kwam ik in haar wiel en was de enige optie nog haar wiel beschermen, omdat ik andere sprinters anders in ideale positie zou brengen en/of Coryn in de weg zou rijden. Dus in haar wiel gekropen en haar al het vertrouwen geven dat ze hier ging winnen.”

Lucinda zag dat Rivera een berensterke sprint afwerkte, maar ze vond het desondanks zonde, dat ze met haar ploeg geen betere leadout kon geven.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search