Redelijke start Lucinda in Emakumeen Bira

lucinda_vlaanderen_introfoto_0406Lucinda is de eerste dag van de Spaanse rittenkoers Emakumeen Bira redelijk goed door gekomen. Ze was zelf niet zo tevreden over het koersverloop voor haar zelf. Vooral bergop moest ze nog dieper gaan dan haar lief was. De ploeg van Lucinda maakte wel een geweldige dag door. Pauline Ferrand Prevot won de etappe na een vlucht in de finale met Anna van der Breggen (2e) en Marianne Vos (3e). Annemiek van Vleuten werd 5e. Lucinda werd 23e op bijna drie minuten van haar drie ploeggenotes.

De koers ontplofte in de finale waar twee beklimmingen waren opgenomen. Op de eerste klim, van 2e categorie, trok het team van Lucinda flink door. Zelf kon ze de besten nog niet volgen. “Ik verwachtte niet dat ik hier bergop al mee zou kunnen, maar het viel me toch niet echt mee.” Op de laatste klim, van 3e categorie, trokken drie van de vier Raborensters in de eerste groep van 12 zo sterk door, dat alle toppers niet meer konden volgen.

Lucinda was intussen in een goede groep beland, die tegen het einde nog rensters op pikte die uit de voorste rijen waren weg gevallen. Het gevoel was niet super op de eerste dag, maar de koers duurt nog tot en met zondag. Lucinda mist na een herstelperiode van ruim vier weken nog wedstrijdritme. In Durango-Durango liep het dinsdag niet echt slecht, daarom viel het vandaag toch een beetje tegen. Ook voor Lucinda zelf. 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search