Rabopodium mét Lucinda in Ronde van Emmen

lucinda_0812_hanswerkman

Lucinda: Weer een leuke uitslag. (Foto Hans Werkman)

Lucinda heeft na haar derde plaats in de Drielandenomloop van afgelopen weekend dinsdagmiddag ook een derde plek veroverd in de Rabobank Gouden Pijl van Emmen. Ze klopte achter haar ploeggenotes Roxane Knetemann (1e) en Marianne Vos (2e) de sterke Janneke Ensing in de sprint voor de laatste podiumplaats.

De weersomstandigheden waren een belangrijke factor. Lucinda: “Het begon met regen, dus glibberen en glijden. We waren al snel met vijven vooruit, onder wie Marianne, Roxane en ikzelf.” In de buurt van de finale begonnen de Rabo’s beurtelings aan te vallen. Maar Janneke Ensing counterde alle pogingen ijzersterk. “Vervolgens moest ik zelf op een gegeven moment lossen”, bekende Lucinda. “Daarna lukte het Roxane om alleen weg te rijden. Ik kon vervolgens terugkeren bij  Marianne en Janneke, mede door de hulp van Marianne.”

Met nog twee rondes voor de boeg reed Roxane Knetemann op een gelukkig droog geworden parcours nog altijd alleen voorop. Lucinda probeerde het toen, maar  Janneke Eising counterde andermaal. Marianne Vos kon vervolgens wel wegkomen. In de sprint klopte Lucinda de leeggereden Ensing. 1, 2 en 3 in een criterium met een behoorlijke status. Prima uitslag voor de ploeg. Anna van der Breggen werd 6e.

De wedstrijd was ook de laatste in het criteriumklassement. Marianne Vos boekte de eindoverwinning. Anna van der Breggen werd 3e.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search