(Qatar) Mooie dag maar nog geen goede benen

Het Rabo Liv Team had zich voorgenomen om de tweede dag van de Tour of Qatar actief te koersen. Dat gebeurde dan ook, maar echt succes leverde dat niet op. In de finale bleek dat de ploeg nog volledig in opbouw is. In tegenstelling tot andere teams, die al veel eerder aan de voorbereiding op het nieuwe wegseizoen zijn begonnen. De ploeg van Lucinda probeerde het wel, maar de benen bleken nog niet goed genoeg. Katrin Garfoot sloeg een dubbelslag. Ritwinst en leiderstrui. Lucinda werd op bijna 2 minuten 25e en ze staat nu 24e in het klassement.

Het was wel een prachtige etappe met ideale weersomstandigheden voor een actieve koers. Wat dan ook gebeurde. Er vielen veel waaiers te noteren. Lucinda zat bij de eerste breuk met vier ploeggenotes voorin. Dat was dus goed. Maar nadat de eerste en tweede groep weer waren samen gekomen, reed ze net als dinsdag lek. Dit keer was de neutrale wagen er rap bij en kon ze weer snel terugkomen. Wat klassementleidster Kirsten Wild na een lekke band niet meer lukte. Ze verloor vier minuten.

In de finale was de tank bij de Raborensters ook leeg. Lucinda: “Na de tweede tussensprint wilden we het met de ploeg op de kant gooien toen we weer rechts afsloegen, maar hier hadden we eigenlijk gewoon de benen niet meer voor. Waardoor we vooral ons zelf kapot reden en uiteindelijk uit de waaier gelost werden. In de finale waren we gewoon op.” Ploegleider Koos Moerenhout vond dat best begrijpelijk. “Deze koers is geen doel voor ons, maar een goede opwarmer. Onze doelen liggen later in het seizoen. Andere teams zijn nu al veel verder. Onze periode komt nog.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search