(Qatar) Mooie bijdrage Lucinda in leuk slot voor ploeg

Veel kansen waren er deze week niet voor het Rabo Liv Team in de Tour of Qatar. De vorm is er nog helemaal niet en dat was bij een aantal andere teams toch anders. Het flitste dus niet, maar op de laatste dag stond de ploeg toch collectief op. Dat leidde tot een vierde plaats van Anouska Koster in de massasprint. Maar nog belangrijker, de jonge Friezin heroverde de jongerentrui, die ze donderdag was kwijt geraakt aan de Australische Lauretta Hanson. Lucinda onderscheidde zich goed bij de pogingen Anouska weer terug op het podium te krijgen.

De ploeg besloot vooraf om de jongerentrui voor Anouska in de laatste etappe tot een doel te maken. Anouska stond immers maar twee seconden achter op Hanson en dat kon ze mogelijk recht zetten in tussensprints en de eindsprint. Makkelijker gezegd dan gedaan want ook voor het klassement waren er nog legio kapers op de kust. Toch lukte het de ploeg om Koster voor de eerste tussensprint goed af te zetten. Ze werd tweede en Hanson was nergens te bekennen. Daardoor stonden de twee weer in tijd gelijk.

Lucinda: “De tweede tussensprint ging verloren, omdat er rensters vooruit reden. Daardoor werd de eindsprint erg belangrijk want zolang Anouska voor Hanson eindigde, zou ze de witte trui veroveren. Uiteraard zat Hanson de hele koersontwikkeling aan Anouska’s wiel geplakt.”

Dat was geen ramp, als ze er in de eindsprint maar niet overheen zou komen en toen stond Lucinda resoluut op. Lucinda: “In de finale kon ik Anouska perfect door het peloton loodsen alsof we dit al heel lang doen. Echt goede communicatie. Met het ingaan van laatste kilometer naar de juiste positie gereden en zo kon ze bij de sprinters in het wiel en naar een vierde plek sprinten. We hebben deze week afgesloten met heel goed teamwork. Iedereen had vandaag écht een aandeel in het resultaat. Voldaan gevoel.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search