(Qatar) Kop is er af, Lucinda nog niet super

Het vrouwen wielerseizoen op de weg is dinsdag begonnen met de Tour of Qatar waar het Rabo Liv Team haast traditioneel aan de start staat. Lucinda maakt deel uit de van de zeskoppige Raboformatie, die in het woenstijnstaatje nog op zoek is naar het ‘goede wedstrijdgevoel’ zoals ploegleider Koos Moerenhout het noemde. Na een lekke band had Lucinda het even moeilijk, maar ze finishte toch in het peloton. Kirsten Wilde won de etappe, haar tiende ritzege alweer in Qatar.

Het viel Lucinda niet mee, de eerste dag. Ze had daarbij ook pech. “Net voordat we van richting zouden veranderen, reed ik lek en ik moest een behoorlijke achtervolging doen om terug te komen. Toen was direct duidelijk dat ik niet de beste benen had. Ik had tijd nodig om te herstellen, maar die was er niet, want direct nadat ik was teruggekeerd, draaide de wind naar schuin achter en hup op de kant.”

Het kwam daarna toch nog allemaal goed. In de sprint wilde Lucinda haar rappe ploeggenote Anouska Koster gangmaken, maar de twee raakten elkaar kwijt in het gedrang. “Ik was vervolgens niet sterk genoeg om Anouska door de wind weer op de goede plek te krijgen”, gaf Lucinda toe. De ronde duurt tot en met vrijdag en bestaat volledig uit vlakke ritten. De rensters konden dinsdag ook het WK-parcours van later dit jaar verkennen, want dat was in de etappe opgenomen. Echt selectief is het niet. Zoals de hele Tour of Qatar zal dat parcours het straks van de wind moeten hebben.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search