Qatar: ‘Fijner gevoel op laatste dag’

Lucinda_300x325_0201Lucinda heeft vrijdag de vierdaagse Tour of Qatar zonder succesje maar wel met een ‘fijner gevoel’ dan in de voorgaande dagen afgesloten. Ze reed een stuk beter in de slotetappe, die nochtans in een zeer hoog tempo werd afgewerkt en bol stond van de aanvallen. Ze probeerde het zelf ook regelmatig, maar er was geen ontkomen aan de controle van de sprintersploegen. Kirsten Wild won haar derde rit en boekte voor de vierde keer de eindzege in de sprinterskoers.

“We hebben vandaag meerdere keren geprobeerd aan te vallen met de ploeg. Ik heb me daarbij wel wat meer vermaakt dan de voorgaande dagen. Jammer dat er niets serieus weg kwam.” In de finale probeerde Lucinda nog een goede positie voor de sprint te verkrijgen. Dat leek even nog iets op te leveren, maar ze raakte ingesloten en toen waren de kansen op een redelijke ereplaats verkeken.

Lucinda: “Al was het eng en gevaarlijk op de plaatselijke ronden heb ik toch geprobeerd mee te sprinten. Ik plaatste mij goed in het wiel van Shelley Olds, die weer in het wiel van Kirsten Wild zat. Maar ik liet mijzelf opsluiten en toen kon ik het eigenlijk wel vergeten. Maar dit is in elk geval een veel beter gevoel om mee naar huis te nemen dan eindigen in de vierde waaier.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search