(Qatar) Dag met veel wind en strijd

De Tour of Qatar kent dit jaar een wat ander verloop dan in het verleden. Geen echte sprintetappes en veel strijd. De Raboploeg laat zich daarin ondanks het uitblijven van topvorm niet onbetuigd. Donderdag maakten Anouska Koster en Jeanne Korevaar deel uit van een vroege kopgroep, die tot het einde stand hield. Ellen van Dijk won, Anouska werd vierde. Lucinda volgde in de tweede groep en ze werd ondanks het ontbreken van goede benen toch nog twaalfde.

De koers ontplofte al na vijf kilometer toen het peloton op de kant werd getrokken. Dertien rensters reden weg. Lucinda maakte aanvankelijk ook deel uit van de eerste groep, maar ze werd op een cruciaal moment voorbij gesneld door Koster en Korevaar en kon net niet aanpikken. Helaas was ze daardoor verder tot achtervolgen veroordeeld en ook dat ging nog niet zoals ze normaal van zichzelf gewend is. Gelukkig moet het seizoen nog op gang komen.

De dertien koploopsters liepen tot twee minuten uit. In de finale kwam de voorsprong onder druk te staan en werd het een fel gevecht tussen de koploopsters en achtervolgsters. In de hectiek moest Jeanne Korevaar vooraan lossen. Het verschil tussen de twee groepen liep terug tot dertig seconden, maar de resterende negen van de kopgroep bleven weg.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search