Primeur voor Lucinda in Alblasserdam

brand_lucinda_0723Twaalfde in de wegwedstrijd, maar eerste in de dernykoers in de vroege avonduren. Lucinda hield een prima herinnering over aan de Ronde van Alblasserdam. Een van de leukste criteriums voor het vrouwenpeloton. Beide wedstrijden waren sterk bezet, want naast een groot aantal ploeggenotes, onder wie ook Marianne Vos, stonden meerdere goede Nederlandse toprensters aan de start. In de door Marianne Vos gewonnen wegkoers had Lucinda nog geen goede benen. Later verliep het wel prima in de dernykoers. De overwinning was haar eerste ooit achter de derny.

De wegwedstrijd lag ‘s middags al snel in een beslissende plooi. Marianne Vos forceerde al vroeg een ontsnapping. Drie anderen, onder wie Ellen van Dijk, glipten mee. Lucinda probeerde daarna weg te komen uit het peloton, maar dat lukte niet. “Ik was niet goed genoeg om een beslissend gat te slaan. Nadat er weer een groep was weggereden met een paar ploegmaats kon ik alsnog samen met Roxanne Knetemann weg komen. Ik werd twaalfde. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar wel leuk.”

In de dernykoers, een totaal nieuwe ervaring voor Lucinda, ging het erg goed. Ze kon Ellen van Dijk en ploeggenote Iris Slappendel uiteindelijk het nakijken geven.

Naar Parijs
Nu kan Lucinda uitkijken naar Parijs. Ze is opgenomen in de ploeg van Rabo Liv, die aanstaande zondag van start gaat in La Course op de Champs Élysées. Samen met Marianne Vos, Pauline Ferrand Prevot, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Iris Slappendel kan ze zich nog vóór de apotheose van de mannen-Tour meten met de rest van de wereldtop. La Course is voor het vrouwenpeloton en de Tourorganisatie A.S.O. een test of een vrouwenrace in de Tour levensvatbaarheid heeft. De wedstrijd wordt in meerdere landen live op tv uitgezonden.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search